Utmärkelser

Gunnars Minne
Då Vallentuna FK bildades 1973 fanns en medlem vid namn Gunnar Åkerblom. Han fanns tidigt med i det ledande skiktet i föreningen och står bland annat bakom vårt vackra klubbmärke. Gunnar var förutom tränare och ledare även aktiv som medeldistansare och fanns med i det lag som tog det första klubbrekordet på 4 x 800 meter.

Ett av hans övriga intressen var flygning och han tog 1980 flygcertifikat i Florida och kom snart in på konstflyg och uppvisningsflyg av olika slag, parallellt med sitt klubbengagemang. Det var vid ett tillfälle 1993 då han gjorde en uppvisning av sina flygkonster som hans jordeliv avslutades. En flygkrasch släckte Gunnars liv och gav ett tomrum i vår verksamhet och hos oss som stod honom nära som vän och klubbkamrat.

När Per Tollefors tillträdde som ordförande 1998 instiftade han Gunnars Minne, en hedersutnämning som tilldelas den som gjort en speciellt hedervärd insats för klubben. Den första att motta detta var Ola Nordstand, övriga mottagare är:
1999: Gunnar Grip
2001: Helene Albertsson
2005: Per Tollefors

Bragdguldet
Bragdguldet tilldelas den som presterat över sin egen förmåga och/eller en enastående insats i friidrottssammanhang. Gabriel Isheden var den som senast mottog priset. En tidigare är Bruno Rimbe för sina prestationer i Stockholm Marathon.

Meddela gärna vem eller vilka du tycker ska ta emot Gunnars Minne och/eller Bragdguldet med motivering varför till This is a mailto link.

Tack för din medverkan!

Skrivet av Ola Nordstrand.
Sammanställt av Helene Albertsson.

2008-03-16 22:09
Vallentuna FK - Friidrott